VENDA AL MUSEU

André Ricard dissenya el càntir per la 70 Festa del Càntir d'Argentona

Amb motiu de la 70 Festa del Càntir, el Museu del Càntir d'Argentona presenta el càntir d'André Ricard, un dels grans mestres del disseny del nostre país, premiat internacionalment i molt conegut pels seus dissenys industrials i ceràmiques i famós per ser l'autor de la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona. Als seus 92 anys ha volgut fer una obra que vagi a l'essència del càntir, amb fang vermell i vernís verd, tot mantenint íntegrament la seva funcionalitat.

"Dissenyar significa dotar els objectes de la nostra vida quotidiana de les formes més sensates i simples perquè compleixin òptimament la funció a la qual se'ls destina. Amb aquest disseny he volgut anar a la síntesi del càntir, integrant al màxim tots els elements funcionals, com els dos brocs i la nansa, tot recuperant elements tradicionals com el fang porós que permet al càntir refrescar l’aigua per transpiració i el vernís verd de dalt, rematat amb una sòbria nansa. El doble bisell de la part superior del càntir recorda l’escot d’un vestit que, amb les seves formes esveltes i les corbes orgàniques, li dona al disseny un caire més femení" André Ricard

Benedicció i venda del càntir d'André Ricard el 4 d'agost
Degut a les condicions excepcionals en què ens trobem actualment i a la cancel·lació de la Festa Major d'Argentona, us presentem el càntir de la 70 Festa del Càntir en format vídeo.
El dimarts 4 d'agost es vendran els càntirs beneïts pel Mossèn Álex Marzo al museu, ja que ha quedat cancel·lada la posta, benedicció i venda de càntirs a la Font de Sant Domènec.
Cada càntir es lliura amb la seva caixa individual personalitzada.

Vídeo presentació càntir

El càntir és d'edició limitada
La producció del càntir ha anat a càrrec de Gómez y Gómez Artesanos, de Caldes de Montbui i la Direcció de producció i coordinació ha anat a càrrec de Quim Larrea.
Com en les darreres edicions, el càntir de l'any es limita a 3.000 exemplars.

André Ricard, un pioner del disseny industrial
André Ricard Sala (Barcelona, 1929). Pioner del disseny industrial a Espanya, ha contribuït al desenvolupament social i empresarial d'aquesta disciplina al país. Els seus projectes han perseguit la millora funcional dels objectes d'ús quotidià: estris, aparells o envasos, entenent el disseny com una ètica de la utilitat. Entre els seus dissenys més destacats s’hi compten la torxa dels JJ. OO. Barcelona 92 i el peveter de la flama olímpica del Musée Olympique de Lausanne (Suïssa). Ha estat president i directiu de nombroses institucions vinculades al disseny i distingit amb nombrosos premis, entre els que cal destacar: Premi Nacional de Disseny, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, Ordre Olympique del Comitè Olímpic Internacional i Chevalier des Arts et des Lettres per França, entre d’altres.