MOSTRA DE CINEMA SOBRE CERÀMICA
CINERÀMICA 2012

Dies 5 y 6 d’agost de 2012

consulta els films de l'edició del 2011

Inici    Informació    Història    Guia Visita    Col·leccions    Exposicions    Fira de Ceràmica    Mostra de Cinema    Festa del Càntir    Escola taller    Activitats    Botiga    Enllaços    Contacte

8a MOSTRA DE CINEMA SOBRE CERÀMICA
certamen dedicat al cinema ceràmic de l'Estat Espanyol

PROGRAMACIÓ
Totes les projeccions es faran a la sala del Centre Parroquial d'Argentona

Diumenge 5 d’agost  

16.00 h
MARL HOLE
Director: Johnny Magee
Regne Unit, 2009
29’
 

Marl Hole és un projecte que es va portar a terme en el paisatge industrial de North Staffordshire durant l’agost de 2009, quan Neil Brownsword (Regne Unit), Alexandre Englefriet (Holanda), Pekka Paikkari (Finlàndia) i Torbjorn Kvasbo (Noruega), van passar una setmana en un pou de margues (roca sedimentària composta d’argila, entre un 30 i un 65 %, i de carbonat càlcic, que s’utilitza com a adob) de Ibstock Brick Ltd (Regne Unit), la pedrera de maons de fang més gran d’Europa.

L’objectiu del projecte era examinar les connexions i divergències d’un grup de quatre artistes internacionals amb una visió trencadora respecte a l’aproximació tradicional de l’argila en les arts visuals.

La gamma de les seves respostes artístiques a aquest paisatge post-industrial del nord de Staffordshire va generar noves idees i significats. Johnny Magee va documentar el projecte amb la realització d’aquest film.

18.00 h
Repetició del mateix programa que a les 16.00 h.
 

 

 

Dilluns 6 d’agost  

16.00 h
TIERRA BRILLANTE
Director: José Luis Figueroa & Sebastián Díaz
Mèxic, 2011
93

Pel·ícula guanyadora del Festival de cinema sobre ceràmica de Montpellier 2012

Basant-se en un costum, milers d’artesans de Mèxic utilitzen l’esmalt de plom en l’elaboració de les seves peces de fang vidrat, desconeixent els greus danys que aquest element tòxic provoca en la seva salut.

Herlinda, una terrissera indígena Purepecha, és una dels pocs terrissers de la seva comunitat que utilitza esmalts alternatius lliures de plom.  Després d’haver aconseguit unes condicions de vida més segures i saludables per a la seva família, ara s’enfronta a la difícil tasca de trobar un mercat per les seves impressionants peces.

Però això no li treu brillo al seu somni de que el seu taller prosperi i els seus germans tornin dels Estats Units per reintegrar-se a la tradició familiar.

Un viatge inesperat podria cristal·litzar aquest somni.

18.00 h
Repetició del mateix programa que a les 16.00 h.

Article de l'artista PILAR ALDANA sobre la seva experiència com a jurat al FESTIVAL DE CINEMA SOBRE CERÀMICA DE MONTPELLIER 2012