Inici    Informació    Història    Guia Visita    Col·leccions    Exposicions    Fira de Ceràmica    Mostra de Cinema    Festa del Càntir    Escola taller    Activitats    Botiga    Enllaços    Contacte

EXPOSICIONS  2005

EXPOSICIÓ MONOGRÀFICA

Període 2005 - 2006 
ELS CÀNTIRS MODERNISTES
I LES SEVES DERIVACIONS EN LA TERRISSA CATALANA
Aquesta és la primera exposició que es dedica a la terrissa modernista. Mai en tots estudis i exposicions s’havia posat atenció i interès en aquesta important producció d’alt nivell artístic, però alhora de caire popular, com els càntirs modernistes i els seus derivats (jardineres, floreres, centre de taula i altres.)

El Museu del Càntir d’Argentona, en el marc del seu objectiu de presentar grans exposicions temàtiques que permetin avançar en l’estudi i la difusió del món dels càntirs i la terrissa en general, presenta aquesta mostra dedicada als càntirs modernistes i també a les seves derivacions dins la terrissa catalana, atès que els càntirs van ser la part més important, però no l’única d’aquesta producció modernista. Estem segurs que serà tot un descobriment per aquells que estimen i valoren l’art i, sobretot, pels amants del Modernisme.


EXPOSICIONS TEMPORALS

De l'11 de gener a l'1 de febrer
Miquel Arnau, pintures
"Pels volts d'Argentona"

Primera mostra pictòrica a Argentona d’aquest gran pintor argentoní que ha dedicat els seus esforços professionals al camp de la restauració. Tota una sorpresa per a molts, on descobrirem la seva gran tècnica amb una temàtica local.

Rosales_br.jpg (34831 bytes)  

Del 12 de febrer al 6 de març
Xavier Rosales "Sín título"

Exposició d’aquest interessant autor jove, resident a Argentona, que ha treballat fins ara sobretot en el camp del disseny gràfic, però que és un dels valors més ferms de la pintura a casa nostra.

 

Del 12 al 28 de març
LUÍS OCHANDORENA. FOTOGRAFIES “ELOGI DEL PERFIL”

Gran dominador de la tècnica fotogràfica, Ochandorena presenta la seva sèrie sobre encontres amb un mateix, contraposant els dos pefils d'una mateixa persona en cada fotografia.
Ochandorena_br.jpg (18510 bytes)

Cartell_2005_pet.jpg (92120 bytes)

Del 2 al 17 d'abril
CONCURS DE CARTELLS “55 FESTA DEL CÀNTIR”

Exposició pública dels treballs presentats a aquest clàssic concurs de cartells, cada any amb més participants i de més qualitat, per escollir el cartell i la imatge de la propera Festa del Càntir i Fira de Ceràmica d’Argentona

Del 23 d'abril al 29 de maig
"RAMON MARTÍ ALSINA I ARGENTONA- 
L'ENTORN FAMILIAR I EL PAISATGE"
Exposició d’un dels grans paisatgistes catalans del segle XIX, que va viure i treballar a Argentona. Exposició organitzada pel Centre d’Estudis Argentonins conjuntament amb el museu, finançada per l’Ajuntament d’Argentona amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i ACESA.

Tarjeto_Marti_Alsina_br.jpg (31007 bytes)
AIGUA.jpg (51124 bytes)

Del 4 al 26 de juny
ALUMNES DE BATXILLERAT ARTÍSTIC DE L'ESCOLA PIA SANTA ANNA DE MATARÓ “AIGUA”

Els alumnes del batxillerat artística de l’escola Pia Santa Anna de Mataró faran un treball conjunt entorn del tema de l’aigua i han volgut que fos el Museu del Càntir el lloc on es presenti públicament aquest treball.

Del 2 al 24 de juliol
OBRES DELS ALUMNES (ADULTS) DEL TALLER DE CERÀMICA DEL MUSEU DEL CÀNTIR

S’ha proposat als alumnes grans de la nostra escola de ceràmica treballar sobre un tema comú, que es presentarà a la sala d’exposicions del museu.

Foto_elplat.jpg (33842 bytes)
R Cortiella-Reversible_br.jpg (50747 bytes)

Del 4 d'agost al 4 de setembre
ROSA CORTIELLA. CERÀMIQUES

Exposició en el marc de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d'Argentona. Rosa Cortiella és actualment una de les joves ceramistes catalanes amb més interès i major projecció exterior. Pot ser la seva confirmació definitiva.

Del 10 de setembre al 2 d'octubre
JOSEP DIVÍ I JOAN NOGUERAS:
DOS PAISATGISTES D'ARGENTONA

Primera exposició en molts anys d'aquests dos consolidats artistes locals, que ens mostren paisatges d'Argentona i les seves rodalies.
 

 

   
Obra A Heredero.jpg (36384 bytes)

Del 8 d'octubre a l'1 de novembre
HEREDERO BRAVO. QUINS PEBROTS!. CERÀMIQUES

Exposició del ceramista mataroní Angel Heredero, amb una obra escultòrica centrada en la figura del pebrot.

 

Del 5 al 25 d'octubre de 2005
SANTI CLAVELL:
SILENCI

Aquest autor mataroní ens mostra les seves obres més recents, cada cop més abstractes, tendents a treballar amb poca gamma de colors, predominant els grisos.

 

S_clavell_br.jpg (68592 bytes)

 

 

 

 

Per anar a exposicions d'anys anteriors feu click:

2004 2003  2002  2001